Lai apmeklētu šo lapu, jums jābut pilngadīgam / pilngadīgai. Vai esat sasniedzis / sasniegusi 18 gadu vecumu?

Kā baudīt alu?

Lai patiesi izbaudītu alu, tas jāpasniedz pareizā temperatūrā un, protams, stikla glāzē vai kausā, tā, lai varētu novērtēt ne tikai tā garšu, bet arī tā bagāto aromātu, gaišo, tumšo, zeltaino, dzintaraino, dzidro iekrāsu, alus putu kārtiņu.

 

Lager tipa alu pasniedz +5 līdz +10 grādu temperatūrā.

Eilus vēlams pasniegt +10 līdz +18 grādu temperatūrā.

 

Alus bieži vien tiek izvēlēts kā dzēriens pie pusdienām, vakariņām. Arī te ir jāņem vērā daži nerakstīti likumi, kas bagātinās jūsu maltīti.

Izvēloties alus un ēdienu saderību, jāņem vērā – jo rūgtenāks miestiņš, jo izteiksmīgākai jābūt arī izvēlētās maltītes garšai.

 

Gaišie ali un citi, kas nav izteikti rūgti, labi noderēs slāpju veldzēšanai, kā arī labi iederēsies pie sāļiem un asiem ēdieniem.

 

Ja esat kviešu alus cienītājs, tad pie šīs alus glāzes labi iederēsies maigāki ēdieni – pastas, maigi sieri, zivis, grilēts cālis vai dārzeņi.

 

Ja uz vakariņu galda jums paredzēti bagātīgi gaļas ēdieni, noteikti alus kausā ielejiet vēsu porteri. Starp citu – porteris iet labi kopā arī ar šokolādes kūku.